Vliegtuigen corona a

Android terug naar fabrieksinstellingen

FabrieksinstellingenAls u uw oude Android-smartphone gaat vervangen door een nieuwe, dan is het verstandig om op uw oude toestel uw persoonlijke gegevens eerst te verwijderen. Dat kan door de telefoon naar fabrieksinstellingen terug te zetten.

Android-telefoon resetten

Geeft u een Android-telefoon een tweede leven door hem te verkopen of weg te geven? Verwijder uw gegevens dan van het toestel. Zo voorkomt u dat de volgende eigenaar toegang heeft tot allerlei privé-informatie. Ook bij veel problemen met een toestel kan het herstellen van de fabrieksinstellingen een laatste redmiddel zijn. Zie het dan als een frisse start voor de smartphone.

Back-up maken

Maak een back-up voordat u de telefoon opnieuw instelt. Zo blijven alle foto’s en bestanden online bewaard. Zet de back-up eventueel later op een nieuwe telefoon.

Lees in het artikel 'Back-up maken op Android-apparaten' hoe u een reservekopie maakt van de gegevens op de smartphone.

SD- en simkaart verwijderen

Om alle persoonlijke informatie van de telefoon te verwijderen, is het nodig om de simkaart eruit te halen. Dit het is kaartje dat u van de provider kreeg. Soms zit er ook een SD-kaart in de telefoon. Dit is een geheugenkaartje dat zorgt voor extra opslagruimte.

Zet het toestel uit en verwijder de simkaart (en eventueel de SD-kaart). Hoe dit moet, verschilt per toestel. Bij sommige smartphones kan de behuizing aan de achterkant worden geopend. Bij andere modellen moet er met een pin een klein laatje aan de zijkant worden geduwd. Kijk in de handleiding van uw telefoon om te zien hoe het moet.

De fabrieksinstellingen terugzetten

Herstel nu de fabrieksinstellingen. Deze stappen zijn getest op een Samsung-toestel met Android 10. Bij andere merken telefoons en oudere versies van Android is het mogelijk dat de stappen een iets andere naam hebben.

  • Open de app Instellingen.
  • Tik op Algemeen beheer.
  • Tik op Resetten.
  • Tik op Fabrieksgegevens herstellen.
  • Een overzicht toont wat er precies wordt gewist. Tik op Resetten.

De telefoon start automatisch opnieuw op. Geeft u de telefoon weg of verkoopt u 'm? Stel de smartphone dan niet opnieuw in. Dat kan de volgende eigenaar doen.

Bron: SeniorWeb.