202405 Kassen

ZO GEVEN WIJ HULP

SICH helpt senioren (ook jonge ouderen) de digitale snelweg op te gaan. Dat gaat op een rustige manier, wij doen dat op een niveau en in een tempo dat wordt aangepast aan de mogelijkheden van de deelnemers. En misschien wel net zo belangrijk, dit gebeurt in een gezellige en ongedwongen sfeer. Wij zijn geen school en de looptijd van een cursus is een kalenderjaar, die loopt van half januari tot en met half december. De maanden juni, juli en augustus zijn wij gesloten. Afhankelijk van de feestdagen komt dat neer op ca. 31 à 33 lessen in het loopjaar. Even snel leren omgaan met een bepaald programma is niet mogelijk bij ons. Het bezit van een computer en enige kennis ervan is noodzakelijk omdat er thuis ook geoefend dient te worden. 

Meldt u zich aan dan wordt u zo spoedig mogelijk geplaatst. Omdat er veel herhaald wordt kan er het hele jaar ingestroomd worden.  Zodra u begint is de eerste week om te kijken of onze aanpak u bevalt. Blijkt het u niet te passen dan kunt u zonder kosten weer stoppen.

Mensen die geen enkele ervaring hebben en nauwelijks met een toetsenbord kunnen omgaan kunnen wij helpen als minimaal drie deelnemers zich aanmelden. Dan wordt een speciale groep gestart.

 

BASISCURSUS WINDOWS 10 en 11

In deze cursus worden de beginselen van Windows 10 en 11 (inclusief ordenen en back-up maken van uw bestanden, en updates uitvoeren), surfen op internet en e-mailen behandeld. Ook basiskennis van tekstverwerking wordt behandeld zodat een tekst in een e-mail er ook leuk kan uitzien en prettig leest. Omdat er ruim 30 lessen zijn is er ook ruimte om onderwerpen te behandelen die in de groep spelen. Omdat software zich snel ontwikkelt werken wij niet met lesboeken via de boekhandel. Zij verouderen te snel. Wel geeft SICH een Windows 10 en Windows 11 lesboekje uit in eigen beheer dat na elke Windows-update wordt bijgewerkt. Het is dus altijd actueel. Een les duurt 1,5 uur en halverwege wordt er even gepauseerd om koffie of thee te drinken. Er staan vaste computers die u kunt gebruiken, maar heeft u een laptop, neem deze dan mee. U kunt dan alles op uw eigen machine leren en deze gelijk naar uw hand instellen. Storingen aan uw computer worden niet behandeld.

 

BASISCURSUS TABLETS en SMARTPHONES

In deze cursus worden de beginselen van Android (meestal Samsung) of iOS (iPad en iPhone) in aparte cursussen gegeven. Het ordenen en back-up maken van uw bestanden en het uitvoeren van updates worden ook besproken. Surfen op internet en e-mailen komen ook aan bod. Ook basiskennis van tekstverwerking wordt behandeld zodat een tekst in een e-mail er ook leuk kan uitzien en prettig leest. Omdat er ruim 30 lessen zijn is er ook ruimte om onderwerpen te behandelen die in de groep spelen. Omdat software zich snel ontwikkelt werken wij niet met lesboeken. Als een groep graag met een lesboek wil werken kan worden afgesproken met welk boek gewerkt gaat worden. Een les duurt 1,5 uur en halverwege wordt er even gepauseerd om koffie of thee te drinken. U kunt alleen op uw eigen tablet of smartphone werken, deze computers hebben wij niet op onze leslocaties.

 

INLOOP

Hier wordt u geholpen met uw specifieke vragen, het is dus geen cursus. Al uw vragen over Windows 10 en 11, Android en iOS worden behandeld. Onze vrijwilligers zijn gespecialiseerd in één of meerdere van deze besturingssystemen. Vragen over software worden ook behandeld. Soms kunnen zij, op uw risico, ook eenvoudige software storingen oplossen, maar dieper liggende problemen en technische storingen moet u bij een gespecialiseerd bedrijf/persoon laten uitvoeren. U wordt geholpen op volgorde van binnenkomst, afhankelijk van de drukte is er dus een wachttijd. U bent uiteraard elke week welkom, maar u bepaalt zelf of u langskomt. Afmelden is niet nodig. Er staan vaste computers met Windows 10 en 11 waar u op kunt werken. Heeft u een laptop, tablet of smartphone dan is het verstandig om deze mee te nemen. Er wordt halverwege even gepauseerd voor koffie of thee. De kosten zijn gelijk aan die van een cursus, maar volgt u een cursus bij SICH dan kunt u gratis gebruik maken van onze inloop. 

 

AANMELDEN

Als u zich aanmeldt voor een cursus dan nemen wij binnen een week contact met u op en proberen wij u direct te plaatsen. Is er geen vrije plek dan zetten wij u op de wachtlijst en benaderen wij u zodra er een plaats vrijkomt. Voor de inloop kunt u direct starten.

 

FACTURATIE

Eind februari worden de facturen per post verstuurd. Stroomt u in de loop van het jaar in dan ontvangt u binnen 3 weken een factuur. Deze kunt u per bank aan ons overmaken met vermelding van het factuurnummer. Kunt u alleen contant afrekenen dan kunt u met het secretariaat bespreken hoe dat het best gedaan kan worden.