Vliegtuigen corona a

Rechtermuisknop gebruiken in Windows

RechtermuisknopWordt er op de linkermuisknop geklikt dan is dat doen. Dan wordt een bestand, een programma of website gestart. Wordt op de rechtermuisknop geklikt dan kun je in rolmenu kiezen wat men kan doen. Dit artikel op de website van Seniorweb gaat er dieper op in. Klik hier voor het artikel.

Digitale handtekening

Digitale handtekeningEen formulier van een handtekening voorzien was voor het computertijdperk simpel. Aan een pen had je genoeg en krabbelen maar. Een handtekening op een digitaal document zetten is ook mogelijk, maar het vraagt wel wat meer handelingen en enig computerkennis is ook nodig. Lees hier hoe dat in zijn werk gaat.

Veiligheid op Marktplaats

MarktplaatsMarktplaats is een handige website waar mensen hun spullen te koop kunnen aanbieden. Zelfs snuffelen zonder kopen is al leuk, maar gaat er iets gekocht worden dan is het wel zaak om te weten waar de gevaren zitten. Criminelen maken ook hier gebruik van de goedheid van mensen. Klik hier voor het artikel.

Whatsapp lettergrootte aanpassen

Whatsapp grote lettersDe app van Whatsapp heeft een standaard lettergrootte en deze voldoet meestal wel. Gaat het lezen van die teksten lastiger worden, want een telefoon is toch wel een klein toestelletje, dan kan de lettergrootte aangepast worden. Dat leest prettiger. Klik hier voor het artikel.

Thuis wifi-wachtwoord delen

Wifi delenU kent dit ongetwijfeld wel. Er is bezoek en diegene vraagt om het wachtwoord van je wifi. Dat staat ergens genoteerd, maar waar? Het staat op de achterzijde van het modem, als je het niet gewijzigd hebt. Er is een makkelijkere manier zonder het zoeken naar dat wachtoord. Klik hier voor het artikel.

Windows bureaublad aanpassen

Windows bureaubladAls het uiterlijk van het bureaublad niet bevalt of op uitgekeken bent dan is dat te wijzigen. Het besturingssysteem Windows is zo gemaakt dat het uiterlijk aan de eigen voorkeuren kan worden gewijzigd. Maar hoe doe je dat? Om dat te weten komen, klik dan hier voor het artikel op de website van SeniorWeb.

Meldingen in Windows uitzetten

Whatsapp logoComputers zijn handige apparaten. Ze kunnen ook werk uit je handen nemen. De computer helpt je om afspraken niet te vergeten (moeten ze wel eerst ingevoerd zijn), maar ze waarschuwen je ook als er nieuwe berichten binnenkomen. Ervaar je dit als hinderlijk? Klik dan hier voor het artikel om het uit te zetten.

Meldingen groepsgesprek Whatsapp uitzetten

Whatsapp logoVoor het doorgeven van korte berichten of een leuke foto is Whatsapp handig. Zeker de groepen die je kunt aanmaken of waar je lid van lid van bent. Meerdere mensen met één berichtje informeren. Nadeel is dat er veel reacties op binnenkomen. Hoe zet je die meldingen uit. Klik hier voor het artikel.