Vliegtuigen corona a

Windows bureaublad aanpassen

Windows bureaubladAls het uiterlijk van het bureaublad niet bevalt of op uitgekeken bent dan is dat te wijzigen. Het besturingssysteem Windows is zo gemaakt dat het uiterlijk aan de eigen voorkeuren kan worden gewijzigd. Maar hoe doe je dat? Om dat te weten komen klik dan hier voor het artikel op de website van SeniorWeb.

Meldingen in Windows uitzetten

Whatsapp logoComputers zijn handige apparaten. Ze kunnen ook werk uit je handen nemen. De computer helpt je om afspraken niet te vergeten (moeten ze wel eerst ingevoerd zijn), maar ze waarschuwen je ook als er nieuwe berichten binnenkomen. Ervaar je dit als hinderlijk? Klik dan hier voor het artikel om het uit te zetten.

Meldingen groepsgesprek Whatsapp uitzetten

Whatsapp logoVoor het doorgeven van korte berichten of een leuke foto is Whatsapp handig. Zeker de groepen die je kunt aanmaken of waar je lid van lid van bent. Meerdere mensen met één berichtje informeren. Nadeel is dat er veel reacties op binnenkomen. Hoe zet je die meldingen uit. Klik hier voor het artikel.

Reclamefolders digitaal

FolderzHet was altijd schrikken als het pak met reclamefolders door de brievenbus op de grond plofte. Een behoorlijk dik pakket. Dan uitzoeken welke folders wellicht interessant zijn en welke zo de oud papierbak in kunnen. Dat kan natuurlijk een stuk handiger. Gewoon op de computer of tablet of telefoon. Klik hier voor het artikel.

Oude schoenendoos in Windows

Schoenendoos fotosMaak van de computer geen oude schoenendoos waar alles in ligt. Het terugvinden van o.a. foto’s en video’s wordt dan erg lastig. Zorg voor een goede structuur in Verkenner. Bedenk een logische opbouw van de mappen in de hoofdmappen Afbeeldingen, Documenten, Muziek en Video’s. Klik hier om te zien hoe dat moet.

Snelkoppeling op het bureaublad

snelkoppeling maken in windows2Om veel gebruikte bestanden die in mappen zijn opgeslagen op te zoeken moet er soms veel geklikt worden om in de juiste map terecht te komen. Maak dan van die bestanden een snelkoppeling op het bureaublad. Dan is 2x klikken op die snelkoppeling voldoende om het bestand te openen. Klik hier om te lezen hoe dat moet.

Foto's terugvinden op Android telefoon

fotos app doorzoeken x250Sinds de slimme telefoons op de markt zijn heeft iedereen altijd een camera bij zich die ook nog eens foto’s van goede kwaliteit maakt. Omdat het zo makkelijk is om een foto te maken staan er op de telefoon al snel heel veel foto’s. De juiste foto terugvinden staat beschreven in dit artikel.

Snelkoppeling op bureaublad

SnelkoppelingWordt een map, bestand, website of een pagina ervan vaak gebruikt, dan is er een manier om deze snel te bereiken zonder het programma Windows Verkenner te gebruiken of eerst een browser te starten. Met een snelkoppeling op het bureaublad opent direct het bestand of webpagina. Klik hier voor het artikel.