202405 Kassen

WELKOM OP ONZE WEBSITE

 

20170928 Marius Knip geeft instructieOnze maatschappij krijgt steeds meer te maken met de digitale  snelweg, het Internet. Afspraken maken, informatie aanvragen en formulieren invullen, het gaat tegenwoordig steeds vaker via de digitale snelweg. Het kan soms  alleen digitaal, een papieren formulier invullen is dan minder gewenst. Om deel te blijven nemen aan het digitale verkeer en het digitale sociale leven, is het kunnen omgaan met een computer, tablet of mobiele telefoon een vereiste geworden. Voor mensen, die niet zijn opgegroeid met deze middelen, voelt dat vaak als een hoge, misschien wel te hoge drempel. Herkent u dit gevoel, dan kunnen wij u over die drempel heen helpen en kunnen wij u de mogelijkheden van de digitale snelweg leren gebruiken. 

SICH is een stichting van uitsluitend vrijwilligers die met plezier senioren helpt die digitale weg in te slaan ofwel  te bewandelen. We doen dat op een niveau en in een tempo dat wordt aangepast aan de mogelijkheden en onmogelijkheden van onze deelnemers. Dit alles gebeurt in kleine groepen van maximaal zes deelnemers en twee vrijwilligers en in een ongedwongen en gezellige sfeer. En als de basishandelingen eenmaal zijn behandeld zal het gevoel van moeten langzaam omslaan in willen. Want na de fase van leren omgaan met DigiD, internetbankieren of het verlengen van uw bibliotheekboek zult u die digitale wereld gaan willen verkennen. Ontdekken hoe informatief, interessant, ontspannend en leuk het internet is.

Of het nu gaat om alles te weten te komen over uw hobby, landen en volken, vogelgeluiden of een digitaal bezoek aan het Rijks Museum…..

Of het nu gaat om geholpen te worden bij het skypen met de (klein)kinderen, het beluisteren van een gesproken boek, …….

Of het nu gaat om het schrijven van een mailtje, het zelf maken van een verjaardagskaart, het spelen van een spelletje op afstand,……

U kunt zich aanmelden voor een cursus of de inloop, lesgeld is voor alles gelijk. Als u een cursus bij SICH volgt kunt u kosteloos gebruik maken van onze inloop. Vrijwilligers staan klaar om uw individuele vragen en problemen waar mogelijk op te lossen. Dat doen wij op woensdagmiddag in zorgcentrum Meerstede op de Burgemeester Pabstlaan 260 in Hoofddorp.

Op elke locatie staan meerdere computers tot uw beschikking. Als u een eigen laptop of tablet heeft is het prettig deze mee te nemen omdat u dan direct wegwijs wordt op uw eigen apparaat. 

Naast de inloopmogelijkheid worden de volgende klassikale cursussen gegeven: 

•      Basiscursus Windows 10 en 11, waarin u leert omgaan met een computer en onder andere leert internetten en e-mailen.

•      Tablet- en smartphonecursus iOS of Android: u leert omgaan met uw tablet en/of telefoon, internetten, e-mailen, foto’s uitwisselen, enz..

Lesgroepen hebben een vaste samenstelling van deelnemers. Een cursusjaar duurt van januari t/m december, met uitzondering van de zomermaanden en de kerstperiode. Deelnemers worden geacht de gehele cursus te volgen en bij verhindering zich af te melden.