202405 Kassen

Word geen slachtoffer van internetcriminaliteit

De vele slachtoffers die door oplichters zijn gemaakt is nagenoeg alom bekend. Toch slagen criminelen er steeds beter in om meer mensen en bedrijven op te lichten. Dat doen ze heel gehaaid en op verschillende manieren. Veelal zijn senioren het slachtoffer. Dat heeft twee oorzaken. De eerste is de onbekendheid met de computer en het internet en de tweede is dat senioren uit een generatie komen waar vertrouwen in de medemens normaal was. Denk aan het touwtje uit de deur. Dit artikel is niet bedoeld om u angst aan te jagen. Computers en internet zijn geweldig in het dagelijkse gebruik van informatie tot ontspanning. Daarom wil SICH dat u de gevaren kent, want alleen dan kunt u blijven genieten van dit geweldige medium. De artikelen zijn te downloaden.

SICH is net gestart met dit artikel en het zal daarom nog niet compleet zijn. Daar werken wij aan, er zullen dus regelmatig nieuwe items bijkomen. Mist u iets of heeft u opmerkingen, stuur dan een e-mail aan ons secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SPOOFING:  dat is als een oplichter tijdelijk een valse identiteit aanneemt, dat kan zowel als persoon of als bedrijf zijn. Dit kan bijvoorbeeld per e-mail, een website, een telefoonnummer, sociale media of zelfs aan uw voordeur. Klik hier voor het artikel.

STEMKLONEN: Het is mogelijk om met de huidige software mensen iets te laten zeggen dat nooit is gezegd. Als men een kort geluidsfragment heeft van iemand is het mogelijk om die persoon alles te laten zeggen. Lees hier hoe dit in zijn werk gaat.

JUICE JACKING: Als u onderweg bent  is het mogelijk om de smartphone op te laden op een openbaar punt. Wees hier voorzichtig mee. In dit artikel leest u waar de gevaren zitten.