202405 Kassen

OVERZICHT VAN DE CURSUSSEN BIJ SICH 

SICH kent drie cursussen en een inloop. Onze inloop is in feite geen cursus (al noemen wij het wel zo) omdat hier uw individuele vragen worden beantwoord en u niet elke week aanwezig hoeft te zijn. Onze cursussen Windows 10, tablet Android en tablet iOS zijn cursussen waar u in principe wel elke week wordt verwacht. De looptijd van al onze cursussen is van half januari tot en met half december. De maanden juni-juli-augustus zijn wij gesloten. Dat komt neer op ruim 30 lessen per jaar. Daardoor is er voldoende ruimte om vaak te herhalen. Onze groepen hebben maximaal 6 deelnemers en er zijn in principe twee vrijwilligers aanwezig. Het indelen is afhankelijk in welke groep en locatie een plaats vrij is en wanneer u zou kunnen. Als er nog geen plek beschikbaar is kunt u op een wachtlijst geplaatst worden.

 

CURSUS WINDOWS 10

Onderwerpen: Windows 10 / tekstbewerking / surfen op internet / e-mailen. Er zijn vaste computers aanwezig voor uw gebruik. Heeft u een laptop dan is het handig om deze mee te nemen en op uw eigen machine ervaring op te doen.

U leert vooral uw computer te gebruiken, technische zaken worden niet behandeld. U leert om te gaan met Windows 10 en uw computer persoonlijk te maken. Het ordenen van uw bestanden met Verkenner van Windows 10 is een belangrijk onderdeel. Hiermee wordt voorkomen dat er eindeloos gezocht moet worden naar een bepaalde foto of tekstdocument.

Met het tekstverwerkerprogramma Wordpad (standaard in Windows 10) wordt u wegwijs gemaakt met het bewerken van teksten. Deze kennis is ook toe te passen bij het typen van een e-mail. Daarmee kan een bericht persoonlijker worden genaakt.

Surfen op internet met de browser Edge (standaard in Windows 10) is een geweldig onderdeel, de wereld ligt onder uw wijsvinger. Er is zoveel informatie te vinden dat u er niet uitgekeken raakt. Het is leerzaam en ontspannend. Er wordt uitleg gegeven hoe websites in elkaar zitten, hoe u kunt zoeken op internet en wat er allemaal op YouTube is te vinden. De browser zelf wordt ook behandeld. U leert onder andere favorieten en startpagina's instellen.

Zeker net zo belangrijk is de mogelijkheid om onderwerpen te bespreken die in de groep leven, met ruim 30 lessen is er ook tijd om onderwerpen te behandelen die buiten de lesstof vallen.

 

CURSUS WINDOWS 11

Per september 2022 wordt de behandeling van Windows 11 toegevoegd aan onze cursussen van Windows 10. Deze twee versies kunnen tegelijk besproken worden. De verschillen zijn niet zo groot dat het een aparte cursus moet worden.

 

CURSUS TABLET/SMARTPHONE ANDROID

Onderwerpen: werken met Android (vaak Samsung) / app's downloaden, installeren, ordenen, gebruiken en verwijderen / tekstbewerking / surfen op internet / e-mailen. U dient uw eigen tablet mee te nemen.
U leert vooral uw tablet te gebruiken, technische zaken worden niet behandeld. U leert om te gaan met Android. Het ordenen van uw bestanden. Hiermee wordt voorkomen dat er eindeloos gezocht moet worden naar een bepaalde foto of tekstdocument.

U leert tekstbewerken om uw teksten leuker te maken. Deze kennis is ook toe te passen bij het typen van een e-mail. Daarmee kan een bericht persoonlijker worden genaakt.

Surfen op internet  met de browser Chrome is een geweldig onderdeel, de wereld ligt onder uw wijsvinger. Er is zoveel informatie te vinden dat u er niet uitgekeken raakt. Het is leerzaam en ontspannend. Er wordt uitleg gegeven hoe websites in elkaar zitten, hoe u kunt zoeken op internet en wat er allemaal op YouTube is te vinden. 

Zeker net zo belangrijk is de mogelijkheid om onderwerpen te bespreken die in de groep leven, met ruim 30 lessen is er ook tijd om onderwerpen te behandelen die buiten de lesstof vallen.

 

CURSUS TABLET/SMARTPHONE iOS

Onderwerpen: werken met iOS (iPad en iPhone) / app's downloaden, installeren, ordenen, gebruiken en verwijderen / tekstbewerking / surfen op internet / e-mailen. U dient uw eigen tablet mee te nemen.
U leert vooral uw tablet te gebruiken, technische zaken worden niet behandeld. U leert om te gaan met iOS. Het ordenen van uw bestanden. Hiermee wordt voorkomen dat er eindeloos gezocht moet worden naar een bepaalde foto of tekstdocument.

U leert tekstbewerken om uw teksten leuker te maken. Deze kennis is ook toe te passen bij het typen van een e-mail. Daarmee kan een bericht persoonlijker worden genaakt.

Surfen op internet  met de browser Safari is een geweldig onderdeel, de wereld ligt onder uw wijsvinger. Er is zoveel informatie te vinden dat u er niet uitgekeken raakt. Het is leerzaam en ontspannend. Er wordt uitleg gegeven hoe websites in elkaar zitten, hoe u kunt zoeken op internet en wat er allemaal op YouTube is te vinden. 

Zeker net zo belangrijk is de mogelijkheid om onderwerpen te bespreken die in de groep leven, met ruim 30 lessen is er ook tijd om onderwerpen te behandelen die buiten de lesstof vallen.

 

INLOOP

Hier wordt u geholpen met al uw computervragen over het gebruik van uw computer. Of het een pc, laptop, tablet of smartphone betreft maakt niet uit. Technische zaken worden niet behandeld. Er is kennis van de besturingssystemen Windows 10, Android en iOS. Omdat iedereen wordt geholpen met persoonlijke vragen en afhankelijk van de drukte, zal er een wachttijd zijn. Op volgorde van binnenkomst wordt u geholpen. 
Deelnemers hoeven niet elke week langs te komen, zoals bij een cursus gebruikelijk is, en als u geen vragen hebt of een keer niet kan, hoeft u zich niet af te melden. Deelnemers die een cursus volgen bij SICH kunnen gratis gebruik maken van de inloop. Onze inloop is alleen op onze locatie Meerstede.

 

Naar het lesgeld

Klik hier om u aan te melden