202405 Kassen

Meerdere Tabbladen sluiten in de browser

Tabbladen sluitenBij het surfen op internet kan het zijn dat er op een gegeven moment wel heel veel websites open staan. Elke website heeft zijn eigen tabblad. Wordt er doorgegaan op nog maar één tabblad en zijn de andere overbodig, dan kunnen deze in één handeling gesloten worden. Klik hier voor het artikel.

Spammail zoveel mogelijk voorkomen

Spam voorkomenE-mail accounts hebben heel vaak last van spammail. Vaak is dat reclame, maar het kan ook phishing zijn en dan is het oppassen geboden. Deze e-mails staan niet alleen in de map “Ongewenste mail”, maar ook in de map “Postvak IN”. Dat is gedeeltelijk te voorkomen. Klik hier voor het artikel.

Moeilijke brieven begrijpen

Lees simpelDe overheid en officiële instanties sturen vaak brieven met een ambtelijke tekst. Deze zijn vaak moeilijk te begrijpen. Sommige teksten moeten soms meerdere keren gelezen worden om te begrijpen wat er bedoeld wordt. Er is weer een handige app die deze brieven eenvoudiger maakt. Klik hier voor het artikel.

Speciale tekens typen

Speciale tekensHet toetsenbord van een computer bevat naast de letters en cijfers ook een aantal tekens. Helaas zijn niet alle tekens aanwezig. Denk hierbij aan het plusminus teken, het gradenteken of het paragraafteken. Toch zijn deze in een tekst toe te voegen. Klik hier voor het artikel hoe dat moet.

Sterk wachtwoord maken en onthouden

Sterk wachtwoord onthoudenNaarmate er steeds meer gebruik wordt gemaakt van internet zal het aantal accounts toenemen. Dan zijn er ook sterke wachtwoorden nodig. De instructies daarvoor zijn niet zo moeilijk, maar hoe moeten al die verschillende wachtwoorden onthouden worden? Niet door ze op te schrijven. Klik hier voor het artikel.

Automatische wifi verbinding aan of uit

Wifi aan of uitWordt onderweg verbinding gemaakt met een wifi netwerk dan zal een smartphone of tablet dit netwerk opslaan. Bedenk dat, zodra de smartphone of tablet weer in de buurt komt van dit netwerk, er automatisch verbinding mee zal worden gemaakt. Dit kan uitgezet worden. Klik hier voor het artikel.

Tijdens bellen een andere app openen

Ander app openenTijdens een telefoongesprek op de mobiele telefoon wil het wel eens voorkomen dat een andere app (Agenda, Whatsapp) geraadpleegd moet worden. Hoe doe je dat zonder het gesprek te verbreken? Dat gaat als volgt te werk. Klik hier voor het artikel.

Opladers en accu’s brandgevaarlijk?

Opladers brandgevaarlijkAccu’s en opladers zijn niet meer weg te denken uit ons leven. De meesten van ons hebben meerdere exemplaren. Ze zijn zo normaal dat we de veiligheid wel eens uit het oog verliezen. Hoe ga je er veilig mee om? Waar moet je zoal op letten?  Klik hier voor het artikel.