Vliegtuigen corona a

Windows11

06-12-2021 Windows 11 wordt nu door Microsoft uitgerold naar alle geschikte Windows 10 computers. De verwachting is dat voor de zomer van 2022 dit is afgerond. Vaak heeft een nieuwe versie van Windows nog wat opstartfoutjes. Wij vinden het dan ook verstandig om enkele maanden te wachten tot u deze nieuwe versie op uw computer installeert.

Belmeniet06-12-2021 De banken stoppen met de acceptgirokaart. Het is dus tijd om te leren internetbankieren. Sommige mensen vinden dit doodeng, maar als men eenmaal bankieren op internet onder de knie heeft, ontdekt men hoe makkelijk en vooral hoe veilig het is. De bankapp op uw telefoon of tablet is makkelijk en zelfs veiliger dan op de laptop of pc. Klik op LEES VERDER om artikelen van SeniorWeb te lezen.

Logo Windows 1116-10-2021. U heeft het ongetwijfeld al gehoord, Windows 11 is uit. Een heel nieuwe versie is geboren. Microsoft is op 5 oktober begonnen met het uitrollen van deze versie. De verwachting is dat alle geschikte computers voor de zomer van 2022 de nieuwe Windows 11 hebben. Wat betekent dat voor u? Hoe weet u of uw compter geschikt is en wat zijn de belangrijkste veranderingen? Lees het hier.

Omslag Android lesboekje alleen titel16-10-2021. Er is een nieuw lesboekje door SICH uitgegeven. Het behandelt het besturingssysteem Android voor de tablet en de smartphone. Het boekje is door onze werkgroep Lesplan geschreven in een begrijpelijke schrijfwijze en voor enkele stukken is gebruik gemaakt van lesmateriaal van SeniorWeb. Lees hier het artikel.

Overheid valse mail10-07-2021. Je zou, door de vele berichten over criminaliteit, bijna vergeten dat internet zoveel ontspanning heeft te bieden en onnoemelijk veel informatie bevat. Nu zijn er weer valse e-mails in omloop die inspelen op het gegeven dat de overheid steeds meer brieven digitaal verstuurd. Klik hier voor het artikel.

Malafide apps verwijderd10-07-2021. Internetcriminaliteit gaat steeds verder. Men wordt steeds doortrapter om u uw gegevens en vooral uw geld af te troggelen. Er zijn apps in de Play Store die uw gebruikersnamen en -wachtwoorden stelen. Gelukkig heeft Google deze weer verwijderd. Klik hier voor het artikel.

Corona app10-07-2021. Bent u gevaccineerd tegen corona? Heeft u een smartphone? Dan kunt u met de app Coronacheck aantonen dat u beschermd bent tegen corona. Geen gesleep met een formulier, maar gewoon de app openen, de QR-code laten scannen en u mag binnen bij het evenement. Klik hier voor het artikel.

Windows11

10-07-2021. Toen Windows op de markt kwam en de laatste versie zou zijn was SICH blij. Geen les meer geven met meerdere versies Windows tegelijk. Geen XP naast Vista, Windows 7, 8 en 8.1 tegelijk lesgeven. Helaas straks weer Windows 10 en 11 tegelijk lesgeven. Klik hier voor het artikel. 

Senioren Internet Café Haarlemmermeer