Vliegtuigen corona a

1Defender8-07-2022. De meningen over antivirusprogramma’s zijn bij computergebruikers nogal uiteenlopend. Niet iedereen heeft hetzelfde idee welk programma het beste scoort. Wat is wijsheid? Gelukkig zijn er instanties die het gedegen uitzoeken. In Duitsland heeft een organisatie het nauwkeurig getest. Lees hier het artikel.

Windows update18-07-2022. Over enkele maanden is het weer zover. Windows komt met de gebruikelijke najaarsupdate voor de versies 10 en 11. Zoals bekend is het belangrijk om de besturingsprogramma’s van Windows computers actueel te houden. Het komt de veiligheid ten goede als updates worden geïnstalleerd. Lees hier het artikel.

Internet Explorer22-06-2022. Aan alles komt een einde. Ook aan oude vertrouwde zaken, zoals Internet Explorer. De eerste versie van deze browser, die was toegevoegd aan Windows 95 van Microsoft, is 27 jaar oud geworden. Voor computerbegrippen heel oud. De laatste versie (11) was nog in Windows 10 beschikbaar. Klik hier voor het artikel.

USB C22-06-2022. De stekkers van oplaadkabels voor Android apparaten kunnen verschillend zijn. De stekkers van iPhone en iPad wijken hier ook nog eens vanaf. Bij een digitale camera kunnen het weer andere zijn. Kortom, een wirwar van stekkers in huis en altijd zoeken naar de juiste. Hier komt verandering in. Klik hier voor het artikel.

Veiliginternetten22-06-2022. De toenemende digitale criminaliteit vraagt scherpe oplettendheid van ons. Bij voorbaat is het handig om alle onbekende linken en websites te wantrouwen. Check het voordat u ergens op klikt. Op de website Veiliginternetten.nl kunt u controleren of een website of link veilig is. Klik hier voor het artikel.

Coronamelder22-06-2022. De overheid stopt met de app Coronamelder. Sinds 22 april werkt de app niet meer. De CoronaMelder-app was actief sinds 10 oktober 2020. De app waarschuwde voor mogelijke coronabesmettingen. Geschat wordt dat de app nog bij 2,3 miljoen gebruikers op hun smartphone staat. Klik hier om te lezen hoe de app te verwijderen.

Windows 10 niet ondersteund24-04-2022. Gebruikt u Windows 10? Installeert u ook elke keer de updates die Microsoft uitgeeft? Mocht u de updates niet regelmatig installeren dan is de kans aanwezig dat u een versie hebt die straks niet meer ondersteund wordt. Klik hier voor het artikel op de website van SeniorWeb.

Mijn Gegevens24-04-2022. Ongetwijfeld weet u dat uw gegevens door de overheid worden bijgehouden. Bij het invullen van het belastingformulier is dat enorm handig. Het gemak dient immers de mens. Misschien wilt u weten welke gegevens van u bekend zijn bij de overheid. Klik hier voor het artikel.

Senioren Internet Café Haarlemmermeer