SICH Haarlemmermeer

SICH organiseert computercursussen, speciaal voor ouderen.

Tijden veranderen snel. Onze generaties zijn getuigen van de grootste omschakelingen die ooit in onze wereld plaats gevonden hebben. Sommigen van ons liepen uit als er een auto langs kwam of een vliegtuig overvloog. Radio en televisie hebben bijgedragen tot een wereld waarin we bijna alles van alles en iedereen kunnen weten. Nu zien we dat de mogelijkheden van computer en Internet overal toegepast worden.Nu kunnen we daarmee ons voordeel doen. Niet alleen door de toegang tot allerlei informatie, maar ook als ondersteuning van nagenoeg elke hobby. Ook voor ontspanning biedt het gebruik van de computer en internet, ook ICT genoemd, zeer veel nieuwe mogelijkheden. ICT betekent Informatie- en Communicatie Technologie. Ook de overheid is steeds prominenter op het internet aanwezig. Over enkele jaren kunnen we waarschijnlijk zelfs stemmen via het internet.

De meeste werkenden en alle studerenden hebben inmiddels ervaring met het werken met de computer. Er gebeurt echter te weinig voor de burgers die niet meer via onderwijs en / of werk deelnemen aan onze maatschappij.
Om ouderen toch de mogelijkheid te bieden met de mogelijkheden van ICT kennis te maken, organiseert SICH computercursussen, speciaal voor ouderen.
Wij zijn een enthousiaste organisatie van vrijwilligers en we willen onze kennis en ervaring over en met computers graag met u delen. We kunnen onze cursussen tegen een zeer laag cursusgeld aanbieden. Dat is op zich heel prettig, maar belangrijker is dat we zelf ook Senior zijn. We weten daardoor dat het tempo best wat lager mag zijn. We nemen de tijd om, als het nodig is, het nog eens uit te leggen. En om u tijdens de praktijkoefeningen nog beter te kunnen helpen, houden we het aantal deelnemers aan de cursussen laag.Kom eens langs het is altijd gezellig en vraag naar de mogelijk heden.Inschrijven via deze website kan ook klik hier voor het inschrijfformulier.