Onze maatschappij wordt steeds digitaler. Afspraken maken, informatie aanvragen, formulieren invullen …..  Het kan meestal makkelijker en sneller, soms zelfs alleen digitaal. Om deel te blijven nemen aan de maatschappij en het sociale leven is het kunnen omgaan met een computer of tablet onmisbaar geworden. Voor mensen die niet zijn opgegroeid met deze middelen voelt dat vaak als een hoge drempel. Herkent u dit, dan kunnen wij u over die drempel heen helpen……..

 

SICH is een stichting van uitsluitend vrijwilligers die met plezier senioren helpt die digitale weg in te slaan. Te bewandelen, want we doen dat op een niveau en in een tempo dat wordt aangepast aan de mogelijkheden van onze deelnemers. En misschien wel net zo belangrijk, dit gebeurt in een ongedwongen en gezellige sfeer. 

 

En als de basishandelingen eenmaal zijn behandeld zal het gevoel van moeten langzaam omslaan in willen. Want na de fase van leren omgaan met DigiD, internetbankieren of het verlengen van uw bibliotheekboek zult u die digitale wereld gaan willen verkennen.

Of het nu gaat om alles te weten te komen over paarse vlinders, landen en volken, vogelgeluiden of een digitaal bezoek aan het Rijks Museum…..

Of het nu gaat om geholpen te worden bij het vinden van oud-klasgenoten, skypen met de (klein)kinderen, het beluisteren van een gesproken boek, …….

Of het nu gaat om het schrijven van een mailtje, het zelf maken van een verjaardagskaart, het spelen van spelletje op afstand,……

 Als deelnemer van SICH kunt u gebruik maken van onze inloop mogelijkheden. Vrijwilligers staan klaar om uw individuele vragen en problemen waar mogelijk op te lossen. En dat op drie locaties : 

·         Bornholm, Bornholm 50

·         Floriande, Hankstraat 3

·         Meerstede, Burgemeester Pabstlaan 260.

Op elke locatie staan meerdere computers tot uw beschikking. Als u een eigen laptop of tablet heeft is het prettig deze mee te nemen omdat u dan direct wegwijs wordt op uw eigen apparaat. Er is ook de mogelijkheid gebruik te maken van de vaste computers in de lesruimte.

Naast de inloop mogelijkheid worden de volgende klassikale cursussen gegeven : 

•      Basiscursus Windows 10, waarin u leert omgaan met een computer en onder andere leert internetten en e-mailen

•      Vervolgcursus PC,  waarin onderwerpen als Facebook, Markplaats en Youtube aan de orde komen en ruimte is voor het behandelen van specifieke onderwerpen op verzoek

•      Tabletlessen iOs of Android: u leert omgaan met uw tablet, internetten, mailen, foto’s uitwisselen, enz..

Lesgroepen hebben een vaste samenstelling van deelnemers. Een cursus duurt één jaar en loopt van januari t/m december, met uitzondering van de zomermaanden en de kerstperiode. Deelnemers worden geacht de gehele cursus te volgen en bij verhindering zich af te melden.

KOSTEN

De kosten voor een deelnemerschap bedragen €32,-- per jaar (januari t/m december), exclusief materialen. Daarvoor heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van de inloop en ook om één klassikale cursus te volgen.

 

SICH is een SeniorWeb LEERCENTRUM en kan gebruik maken van al hun lesmaterialen en achtergrond informatie. Daarnaast ontwikkeld SICH eigen lesmaterialen, afgestemd op de behoeften van onze deelnemers.

 

U kunt zich opgeven door middel van een inschrijfformulier beschikbaar op deze website(op elke lokatie beschikbaar) of met een e-mail naar het secretariaat. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om in overleg te besluiten wanneer en waar u kunt gaan starten.