SICH staat voor Senioren Internet Café Haarlemmermeer.  Een stichting met uitsluitend vrijwilligers, die graag hun computerervaring delen met anderen.

 

Doelgroep

Wij richten ons op onervaren computergebruikers vanaf ca. 55 jaar die woonachtig zijn in de Haarlemmermeer. Ook al is het overbrengen van onze kennis de hoofdtaak, net zo belangrijk is dat wij dat in een ongedwongen, gezellige sfeer doen.

Apparatuur

U kunt gebruik maken van één van onze vaste computers, maar u kunt ook uw laptop meenemen. Op onze computers draait het besturingssysteem Windows met de versies ‘XP’, ‘Vista’, ’7’ of ‘8.1’.  

Leslocaties

Er wordt lesgegeven op twee locatie’s in Hoofddorp en dat zijn 

gevestigd in de volgende zorgcentra:

- Bornholm, Bornholm 50.

- Floriande, Hankstraat 3.

- De Meerstede, Burgemeester Pabstlaan 260

 

Tijdsduur

Een cursusjaar is ca. 8 maanden en we komen eenmaal per week bij elkaar. Een les duurt 90 minuten, inclusief een pauze. De maanden januari, juni, juli en augustus zijn wij (veelal) gesloten. Er wordt in februari en september gestart. De lengte van de cursus wordt bepaald aan de hand van de vorderingen van de groep.

 

Kosten

Het kalenderjaar van SICH loopt van januari t/m december. Het lesgeld bedraagt €30,-- per jaar, exclusief lesmateriaal. Begint u in september,  dan betaalt u €15,-- voor de rest van het kalenderjaar.

 

 

 

Prijzen van lesboeken variëren van €15,95 tot €23,50. U heeft bij de Basiscursus een USB-stick nodig van minimaal 2Gb, eventueel verkrijgbaar bij SICH voor €6,50. Bestemd voor de digitale lessen om (ook thuis) mee te oefenen.

 

Inschrijving

U kunt zich opgeven door middel van een inschrijfformulier op de locaties, op onze website of met een e-mail naar het secretariaat. Wij hanteren een wachtlijst op volgorde van aanmelding. Enkele weken na uw aanmelding nemen wij contact met u op.

 

Spelregels

· U wordt geacht aanwezig te zijn.

· Bij verhindering dient u zich af te melden.

· Toon respect voor de vrijwilligers en mededeelnemers.

· Wat binnen de groep gebeurt blijft ook binnen de groep.

· Nuttig geen drank en eten bij de computers.

· Groepen hebben een vaste samenstelling deelnemers.

· Voor het lesgeld, lesboeken en stick ontvangt u een factuur.

 

De locaties

Wij zijn te gast bij twee zorgcentra in een multifunctionele ruimte. Als er geen les is staan onze computers ter beschikking voor bewoners, werknemers, vrijwilligers en bezoekers.               

Wij hopen u binnenkort te mogen verwelkomen.

 

U kunt zich op deze site aanmelden of via onderstaande mogelijkheden. 

Per brief aan: SICH p/a Truusje Bokelman ● Ridderburgpark 107 ● 2135 KV Hoofddorp

Telefoon: 023-5556335 ● E-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.